{ "title": "Çocuğun Terlemesi", "image": "https://www.terlemek.gen.tr/images/cocugun-terlemesi-2609.jpg", "date": "21.01.2024 20:47:26", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Çocuğun Terlemesi; anneleri aşırı derecede tedirgin etmektedir. Çocukların terlemesinin farklı nedenleri olabilir. Çocuklar da terleme yaşanıyorsa bu durum ciddiye alınmalı ve Uzman bir doktora başvurulması gerekir.

Çocuklarda terlemenin nedenleri şunlar olabilir

Solunum yolu hastalıkları ve alerji: Solunum yolu hastalıkları ve alerjik durumlar çocuklarda terlemeye neden olmaktadır. Nefes alıp verirken zorlanma ya da herhangi bir alerjik reaksiyon sonucu burun etinde şişme solunum ve geniz sekresyonlarındaki ilerleme soluk alıp verirken eforun artmasına neden olması terlemeye neden olur. Bu durumlar çocuğun solunum almasını etkileyecek ve zorlaştıracaktır. Bu durumlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Geniz eti büyüklüğü ve burun tıkanıklığı: bu durum çocuklarda çocuklar da çok sık rastlanmaktadır. Geniz eti büyüklüğü solunum alırken eforu artırmaktadır. Artan efor kalp atışlarını hızlandırmakta ve bu durumda terlemeye neden olmaktadır.

Kalp ve damar hastalıkları: Kalp rahatsızlıkları kap ritminin artışına neden olmaktadır. Kalp ritmin de artışın yanı sıra kan yükünün de artışına neden olması sonucu çocuklarda terlemeye neden olabilir. Çocuklarda kalp rahatsızlığı kolay farekdilen bir durum değildir. Anne ve babaların bu konuda bilinçli olması gerekir. Çocukların ağız kenarlarında morarma, ağlarken tıkanma ve sesinin kesilmesi ile soluk yavaşlama veya durma ile terleme yaşanıyorsa mutlaka doktora başvurulması gerekir.

Metabolik ve endokrin hastalıkları: Çocuklarda kan şekerinin ani ve aşırı düşmesi terlemeye neden olmaktadır. Aynı zamanda terleme aşırı titreme, morarma ve iştahsızlıkla birlikte görülebilir. Bunların yanı sıra tiroit bezinin aşırı çalışması sonucunda metabolizma hızı normale göre artacağı için çocuklarda terlemeye neden olabilmektedir.

Enfeksiyon: Çocukların enfeksiyon kapması ateş ve terlemeye neden olmaktadır. Enfeksiyon sonucu gerçekleşen metabolizmadaki artış terlemeye neden olur.

Çocuklarda Hasatlığı Bağlı Olmadan Gerçekleşen Terleme Nasıl Önlenebilir?
" } ] }